ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Alina Petcan: Tricouri cu povesti pictate in acuarela… si nu numai

Alina Petcan: Tricouri cu povesti pictate in acuarela… si nu numai

Alina Petcan isi exprima talentul si pasiunea pentru pictura nu doar pe panza, ci si pe bumbacul imaculat al tricourilor. Am descoperit tricourile ce-i poarta semnatura in spatiul destinat designerilor romani din Mansarda Carturesti. De curand, am vazut mai multe piese vestimentare si accesorii din piele sau alte materiale naturale create de ea pe moja.ro.

Pentru ca piesele ei vestimentare sunt usor de purtat de oricine, Alina Petcan considera ca e greu sa contureze un profil exact al consumatoarelor ei. “Brandul Alina Petcan se adreseaza femeilor ca noi: tinere, cu imaginatie, care pun pret pe calitate. Toate produsele sunt realizate din materiale naturale si sunt accesorizate manual, astfel incat fiecare piesa este speciala, la fel ca posesoarea ei. In plus, fiecare intelege si simte hainele in mod diferit si personal, asa ca putem vedea aceeasi rochie din matase purtata ziua, cu balerini si un plic supradimensionat, si seara – cu un colier over-the-top si o pereche de pantofi cu toc inalt. Totul tine de creativitate si de personalitate – ceea ce clientele noastre au din plin”, continua ea.

Alina Petcan pare sa transforme tablourile in piese purtabile, unice. “Ce este important de stiut este ca atat tricourile din bumbac cat si bluzele si rochitele din matase, sunt pictate de mana si niciodata nu vor arata identic, chiar daca au acelasi model. Asa ca riscul de a vedea pe cineva purtand acelasi tricou e practic minim. In ceea ce priveste pretul, este cumva o lupta personala. Am vrut sa demonstrez ca affordable fashion poate insemna si altceva decat un magazin din mall. Chiar daca muncesc mult la un tricou -ca la un tablou aproape, ma bucur sa il vad cumparat si purtat. Mi se pare cel mai frumos compliment pe care il pot primi ca artist”, considera ea. Picturile Alinei sunt realizate cu vopseluri special create pentru materialele textile. Astfel, piesele vestimentare pot fi spalate de mana, ca o bluza dintr-un material fin, fara teama ca picturile vor fi afectate de contactul cu apa.

Vorbind despre piesele create in colaborare cu moja.ro, Alina Petcan precizeaza ca acestea sunt disponibile in exclusivitate pe acest site: “Voi prezenta o serie de produse in exclusivitate pentru moja.ro – tricouri pictate sau accesorizate manual, cu perle si pietre, rochii fluide pentru vara, dar si accesorii din piele- plicuri, gulere si papioane, perfecte pentru o seara in club sau pentru a transforma o tinuta prea cuminte intr-o tinuta cool.”

Foto: Moja.ro

 

 

PUBLISHED ON 18.04.2012

more in Newsroom