INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Alina Brailescu – Despre scoala de make-up ABAcademy

Alina Brailescu – Despre scoala de make-up ABAcademy

Pasiunea Alinei Brailescu pentru machiaj a inceput sa se contureze inca din copilarie, pe cand privea fascinata cutiutele cu minuni colorate din portfardul mamei. Peste ani de zile, meseria de scouting de modele a apropiat-o si mai mult de acest univers creativ, care avea sa-i ofere mai tarziu o multime de oportunitati. Astazi, Alina a adunat in portofoliul sau colaborari cu reviste, cu show-uri TV de moda si designeri vestimentari autohtoni, iar anul trecut si-a implinit visul de a avea propria scoala de make-up. ABAcademy se aproprie de a doua editie, asa ca ne-am propus sa aflam de la Alina Brailescu mai multe despre acest proiect, dar si despre provocarile si bucurii pe care le-a intampinat pe parcursul carierei de make-up artist.

In curand, va incepe a doua editie a cursurilor de make-up ABAcademy. Povesteste-ne mai multe despre acest proiect!
Academia de machiaj ABAcademy este primul proiect de make-up long-term pe care il coordonez. Scopul acestui program educational, conceput profesional, este de a oferi femeilor o platforma solida de informatii din industria beauty ce le vor ajuta sa isi construiasca increderea in ele si in abilitatile lor. Cursurile se intind pe o perioada de 12 saptamani,  sunt after work pentru a le permite tuturor femeilor sa le urmeze, fiecare grupa are un numar limitat de persoane (maximum 10), deoarece imi doresc sa ofer atentie si sfaturi personalizate fiecarei participante.

Cum fost prima editie si ce asteptari ai de la cea care urmeaza?
Prima editie… Prima editie mi-a adus un numar neasteptat de mare de cursante dornice sa afle informatii noi despre machiaj. Insa, ceea ce m-a bucurat foarte mult in aceasta prima editie este faptul ca intre mine si fete s-a creat o legatura, suntem mai mult decat trainer si cursante. Pentru a doua editie imi doresc sa intalnesc persoane la fel de frumoase ca pana acum, la fel de dornice sa afle secretele unor machiaje perfecte.

Spune-ne cum a inceput pasiunea ta pentru machiaj si care au fost primii pasi in acest univers creativ?
Totul a inceput cu portfardul mamei. Eram fascinata de culoarea blush-ului. Insa primul contact cu machiajul profesionist l-am avut in cadrul altui proiect foarte drag mie, pe care il coordonez, Best Models. Cursantele scolii de modeling aveau parte aici si de primul test foto, iar eu trebuia sa le machiez. Au urmat apoi, nenumarate colaborari cu oameni din industria fashion.

Pe parcursul carierei tale, ai colaborat cu diverse reviste, show-uri de moda si cu designeri vestimentari autohtoni . Care este unul dintre cele mai dragi proiecte in care ai fost implicata?
Este o intrebare grea… Fiecare colaborare a fost frumoasa, mai ales datorita oamenilor cu care am colaborat. Dar daca ar fi sa aleg totusi cel mai drag proiect in care am fost implicata, as alege show-urile de moda ale designerului Adrian Oianu. In afara vechii noastre prietenii, imi place nota autentica pe care o da fiecarui show, fiecarui machiaj. Noutatea si creativitatea sunt doua lucruri ce ii caracterizeaza show-urile. Intotdeauna a reusit sa ma surprinda, am privit fiecare colaborare ca pe o provocare din care am am avut ce invata.

Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat si cum ai depasit-o?
Inceputul in make-up a fost o provocare, desi este un domeniu ce se intersecta cu activitatea mea de pana atunci – scouting de modele la Best Models. Provocarea am depasit-o cand am fost apreciata pentru machiajele realizate. Daca vorbim de prezent, cea mai mare provocare o reprezinta scoala de machiaj.

Cand vine vorba de surse de inspiratie, la ce/cine apelezi cel mai des?
Nu am o anume sursa de inspiratie, urmaresc cu mare interes show-rile de moda, unde de altfel sunt setate si trendurile in machiaj ale sezonului.

Cum ai descrie in cateva cuvinte stilul tau ca make-up artist?
Ma caracterizeaza machiajul natural in care accentuezi trasaturile frumoase ale chipului si cosmetizezi imperfectiunile. Nu sunt adepta unor machiaje incarcate.

Ce iti doresti de la anul 2013 pe plan profesional?
Pentru 2013, imi doresc ca ABAcademy sa lanseze cei mai buni make-up artisti din Romania, la fel de multe colaborari pe fashion ca si in anii trecuti si, desigur, sa dezvoltam si mai mult scoala de machiaj.

Alina Brailescu ne-a dezvaluit si tendintele in machiaj pentru sezonul primavara-vara 2013. Citeste despre ele aici!

Foto: Alina Brailescu – Arhiva personala

PUBLISHED ON 20.02.2013

more in Newsroom