INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

5 designeri de bijuterie contemporana, care merita urmariti

Pentru mine, targul Autor reprezinta, in egala masura, o sursa de inspiratie personala si profesionala. Merg la eveniment ca la o expozitie de mici sculpturi purtabile, concepute de artisti din intreaga lume, si plec de acolo cu piese care mi se intiparesc in minte, cu bijuterii pe wish-list sau pe deget:), dar si cu informatii care se concretizeaza in diferite forme de continut pentru Petocuri.ro: interviuri, articole, fotografii in social media.

Pot spune ca pasiunea mea pentru designul de bijuterie s-a dezvoltat mult si datorita acestei experiente.

Editia din aceasta primavara s-a desfasurat la Teatrul National, in primul weekend din mai. Am avut ocazia de a vedea live noile colectii ale unor designeri de la noi si din afara, pe care ii urmaresc deja in online si, totodata, de a adauga nume care nu se regaseau pe lista surselor mele de inspiratie.

Iata, in continuare, 5 dintre designerii internationali adaugati:

MIKI ASAI

Bijuteriile semnate de Miki Asai sunt inspirate de conceptul filozofic japonez Wabi-Sabi, care se bazeaza pe acceptarea efemeritatii vietii si a imperfectiunilor ei. Inainte sa aflu din ce este construita, m-am asteptat ca brosa din imagine sa fie greoaie.

Surpriza, insa! Materialele din care este realizata o fac sa fie extrem de usoara. Este vorba despre hartie imbracata, cu rabdare si migala, in bucatele de sidef, cu forme neregulate, si incrustata cu perle.

Mai multe pe mikiasai.com sau pe contul ei de Instagram.

DANIELLA SARAYA

Cand am vazut piesele realizate de Daniella Saraya, m-am gandit ca marea a fost ucenicul designerului israelian. Nuantele si formele lor organice mi-au amintit de plimbarile pe plaja, cand adunam, ca suveniruri pentru acasa, scoici si pietre interesant modelate de apa.

Colectia cu care a participat Saraya se numeste, sugestiv, “Handmade Nature” si cuprinde piese unicat, cu forme imprumutate din natura si lucrate manual.

Mai multe pe daniellasaraya.com, pe Facebook sau pe contul ei de Instagram.


ALICE VISIN

Alice Visin din Italia a prezentat la targ piese din colectia “SilenzioStampa”. Acestea sunt realizate din materiale textile si hartie, care au fost tratate cu o ceara speciala. Prin acest proces, materialele isi pierd maleabilitatea si sunt fixate in forma gandita de designerul italian. Interactiunea cu ele devine, astfel, un joc al iluziilor.

Mai multe pe alicevisin.com sau pe contul ei de Instagram.

MARIO ALBRECHT GESTALTUNG

Bijuteriile lui Mario Albrecht sunt realizate prin reciclarea pungilor din plastic. Modelele colorate de pe suprafata pieselor lui nu sunt pictate ulterior, asa cum mi-am imaginat. Designerul german porneste de la nuantele pe care le au pungile inca de la inceput si le aranjeaza astfel incat sa obtina, la final, structuri geometrice complexe.

Mai multe pe ma-gestaltung.de sau pe contul lui de Instagram.

SANNA BRANTESTAD

Stabilita in orasul Gothenburg din Suedia, Sanna Brantestad a participat la Autor cu o colectie super-colorata si neconventionala. Totul a pornit de la o calatorie de-a ei in Tokyo, unde cultura culinara diferita si bariera lingvistica au facut-o sa se simta ca un copil in fata rafturilor de la supermarket. Produsele cu ambalaje inedite, cu descrieri pe care nu le intelegea si cu gusturi neincercate de ea pana atunci au inspirat brose si coliere neconventionale.

Mai multe pe sannabrantestadmakingbyhands.com si pe contul ei de Instagram.

Fotografii: arhiva personala

PUBLISHED ON 16.05.2018

more in Fashion Etc